Vertellis?

Omdat we met de kerst aan tafel zouden zitten met mensen die elkaar nog niet allemaal kenden, bestelde ik een vragenspel dat ervoor zou zorgen dat we ‘even geen aandacht voor mobiel, maar voor elkaar’ zouden hebben. Niet dat ik nu zo bang was dat iedereen anders aan tafel in de gsm zou kruipen, maar ach. Na de bestelling kreeg ik de ene na de andere update over hoe het mindblowing en wereldschokkend geweldige spel met strikjes en toeters en bellen naar ons adres verzonden en onderweg was. De mails waren eerlijk gezegd een beetje zorgwekkend. Heel fijn als een bestelling vlot wordt afgehandeld maar ‘Onder luid gejuich hebben wij met gouden handschoentjes jouw bestelling van de plank gepakt’ en ‘uitgezwaaid’… Daar kreeg ik een beetje jeuk van. En een donkerbruin vermoeden dat het spel voor een heel andere doelgroep bedoeld was dan de ploeg die hier aan tafel zou zitten met kerst.

Dat bleek te kloppen. De animo voor het spel was unaniem minimaal, wenkbrauwen gingen omhoog bij de uitleg en de eerste vragen:

‘Wat heb je dit jaar niet bereikt, wat je wel had willen bereiken?’
‘Ah ja cool. Laten we ons met de kerst even fijn bezig gaan houden met ons falen.’ 
‘Wat was je beste aankoop onder 100 euro?’
‘Oh ja, en met spullen kopen natuurlijk.’
We hebben het vragenspel soort van helemaal uitgespeeld en de lol zat ‘m al snel in het zo spits mogelijk géén persoonlijk antwoord geven op de kaarten, maar de vraag gebruiken als onderbouwing van wat er allemaal mis is in de Westerse wereld. Het werd een potje  satire waar de gemiddelde cabaretier jaloers op zou worden. De bovengemiddelde cabaretier trouwens ook.

Niet helemaal wat team ‘Vertellis’ bedoeld had, vermoed ik. Maar het ijs was gebroken en het werd een goede avond, niet in het minst door het andere spel dat op tafel kwam: Creationary. Pictionary, maar dan met LEGO-blokjes. Ook hier was men het unaniem eens: geweldig spel! 

Zo geweldig, dat een van de tafelgenoten het meteen bestelde via Marktplaats. Kennelijk vond iemand anders het ook tof want het ongelooflijke gebeurde: een wildvreemde mystery-persoon heeft op een manier die nog niet helemaal duidelijk is, het pakketje opgehaald bij het postkantoor. Dat zei de medewerker van Post.NL, nadat deTrack & Trace-app meldde dat alles afgehandeld was terwijl er niets was aangkomen. ‘Ene ‘Crea’ heeft het pakketje opgehaald.’

Crea? Wie heet er nou Crea? En hoe is Crea aan het ‘U was niet thuis en kunt het pakketje daar-en-daar ophalen’ briefje gekomen? De meneer van Post.NL zei ook nog troostend: ‘Dit is in vier jaar niet gebeurd.’

We trekken nog maar een vraag uit het spel.
‘Wat ga je doen dat niemand van je verwacht?’

Ah! Die weet ik!

We gaan verfrommelde pakketpostbriefjes uit brievenbussen peuteren en laten ons verrassen door welke spelletjes we dan in huis krijgen. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *