The Floor is Lava #2

De grote crowdfund voor de nieuwe tentoonstelling vordert gestaag maar er is natuurlijk meer. Aanstaande zaterdag starten we met een nieuw peer-educatie project. Doel van dit project is om jongeren vanuit diverse achtergronden samen te laten werken aan een geheel eigen interpretatie van The Floor is Lava.
De thematiek van TFIL draait om identiteit, bijvoorbeeld hoe kleine gebaren grote betekenis kunnen hebben. En ook: hoe allerlei dagelijkse gebaren cultureel bepaald zijn. Hoe eet je een frietje, hoe loop je samen op straat? Wat zijn de tafelrituelen die je thuis gewend bent en verschillen die van de gebruiken van de persoon naast je die in een ander land opgroeide?

Eerdere projecten vanuit andere tentoonstellingen leverden prachtige beelden op, zoals bijvoorbeeld bij Dreaming Awake. 
De jongeren krijgen alle ruimte om eigen input te geven, vanuit Marres worden kunstprofessionals ingezet om de ideeën van de jongeren handen en voeten te geven.

We starten dit project met minimale middelen en dat is prima: experiment en hergebruik zijn geen straf en bieden vaak ook frisse ideeën. Maar het zou wel heel erg mooi zijn als we het huidige project verder door zouden kunnen laten lopen, bijvoorbeeld in een online-platform waarin jongeren zelf input kunnen geven en met elkaar in gesprek kunnen gaan.

We hebben een subsidie-aanvraag ingediend bij ‘Jij maakt het mee’, deze aanvraag is goedgekeurd om door te gaan naar de ‘beslis mee’ fase. Dat betekent: stemmen! Twee publieksstemmen leveren een ster op. Deskundigen van ‘Jij maakt het mee’ geven ook nog sterren. In totaal hebben we 75 sterren nodig om in aanmerking te komen voor de gevraagde bijdrage. We zijn al een heel eind maar kunnen jouw hulp nog heel goed gebruiken!

Voor het plan en de stemknop: ga naar de pagina van The Floor is Lava bij ‘Jij maakt het mee.

DANK JE WEL!!!


Een gedachte over “The Floor is Lava #2

Reacties zijn gesloten.