Social medialalala

Voor het eerst in tijden open ik Twitter weer eens. En slaak een zucht van verlichting. Waarom zit ik eigenlijk nog op Facebook en Instagram, als ik daar door eindeloze reclameblokken, luchtige priv√©mededelingen en ongevraagde ellende heen moet, vaker wel dan niet met afbeeldingen erbij waardoor ik niets meer te kiezen heb? 

Net als vele anderen ‘zit ik er nog op’ omdat nu eenmaal bijna iedereen ‘erop zit’. Dat is niet zo’n heel goede reden. Eraf gaan wil op een of andere manier nog niet helemaal. Maar doseren kan natuurlijk wel. Zo nam ik me eens voor om te kiezen: Instagram OF Facebook, een beperkte tijd per dag. 

Al snel kwam ik erachter dat nogal wat mensen op beide platforms actief zijn. En op beide plekken EXACT hetzelfde posten, tekst en beeld en alles. 

Waarom??? Scrollen door social media is op zichzelf al behoorlijk tijdverspillend (daar moet ik zelf iets aan doen), maar dan ook nog eens alleen herhalingen zien is reden om helemaal van social media te verdwijnen. Maar dat kan ik (nog) niet. Er zit nu niets anders op dan iedereen van wie ik een dubbele post zie te ontvolgen, daar waar ik de dubbele post tegenkom. Dus als je me plots mist als FB-vriend of Insta-volger, weet je waar het aan ligt. Denk niet dat het aan jou ligt, het is puur zelfbescherming want als jij net een baby gekregen hebt, moet ik daar toch óveral een hartje bij zetten? Of als je hond gestorven is: een traantje. Of wat dan ook. Als ik dat niet meer doe, is er werkelijk niets sociaals meer aan social media. En als ik het wel doe, wordt het een dagtaak en houd ik zelf geen leven meer over om te delen..

Verder ga ik een beetje naar Twitter verhuizen. Als het daar wat minder overkilling is, blijf ik er wonen. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *