Home

Leestijd: 1 minuut


‘Muze’, 2014. Fotomontage/digitale schets.

In een van de ateliers waar ik in de loop der jaren werkte hing deze spreuk aan de deur: ‘The earth without art is just ..eh..’
En zo is het.
Kunst is natuurlijk niet alleen beeldende kunst. Theater, muziek, poëzie en literatuur: als de verbeeldingskracht zich uit in het zichtbaar, hoorbaar, voelbaar scheppen en delen van dat wat eerder slechts een idee was, krijgt de ziel vaste grond onder de voeten.

Ik geloof in verbeeldingskracht.

In november 2015 volgde ik een schrijfworkshop onder leiding van Marente de Moor.
Aan de workshop was een wedstrijd verbonden: mijn korte verhaal won en werd gepubliceerd, o.a. in een literair magazine. Sindsdien ben ik mijn tijd rondom het schrijven gaan indelen, in plaats van andersom. Als ik niet schrijf geef ik les. Als docent beeldende vorming deel ik mijn liefde voor kunst en help ik mijn leerlingen in het verder en dieper leren kijken dan hun neus lang is. Zij op hun beurt leren mij dat mijn eigen blik ook gevaar loopt om vast te roesten als ik niet soms uit mijn veilige kunstwereldje stap. 

In 2016 en 2017 volgde ik twee keer een masterclass bij Tjitske Jansen. Zij en mijn mede-cursisten hebben me enorm geïnspireerd.
En de liefde natuurlijk. Zonder liefde is een mens nergens.